Kedai Tayar Kereta Setapak Pakar – Tayar Continental, Goodyear, Michelin

Kedai tayar kereta continental dan michelin di setapak

Maklumat Tentang Kedai Tayar Kereta Setapak

Bengkel dan kedai tayar kereta yang professional dan jujur di Setapak. Sebagai rujukan, kedai tayar kereta Setapak telah menyediakan perkidmatan untuk menyelesaikan masalah tayar kereta. Dengan ini, pemilik kereta yang mempunyai masalah tayar kereta boleh mengunjungi kedai tayar kereta di Setapak. Semasa kereta berada di bengkel tayar kereta, mekanik akan cuba memahami masalah yang dialami oleh pemandu atau pemilik kereta. Kemudiannya, mekanik akan memeriksa keadaan tayar untuk mencari punca masalah.

Sebagai maklumat rujukan, kedai tayar kereta Setapak perlu kejujuran dan kemahiran untuk menyakinkan pemilik kereta. Hal ini kerana pemilik kereta dan pelanggan tidak menyukai kedai yang berharap mendapat keuntungan dengan cara yang tidak jujur. Oleh itu, kedai tayar kereta Setapak sentiasa akan menyediakan senarai harga tayar kereta yang jelas. Sebelum memberi servis, kedai tayar perlu menyediakan sebut harga yang jelas kepada pemilik kereta. Jika kedua-dua pihak setuju dengan sebut harga, mekanik barulah akan menjalankan kerja secara professional.

Selain itu, pengalaman kedai tayar kereta adalah sangat penting. Hal ini kerana pengalaman boleh menjadi rujukan untuk menyelesaikan masalah tayar dan handling kereta dengan lebih berkesan. Tambahan lagi, mekanik Kedai tayar kereta Setapak perlu mempunyai ilmu dan kemahiran yang cekap. Dengan ini, mekanik barulah boleh membantu pemilik kereta dengan memberi servis yang professional.

Bekal Tayar Kereta Continental, Goodyear Dan Michelin

Kedai tayar kereta Setapak telah membekal tayar yang diperbuat oleh Continental, Goodyear dan Michelin. Selain itu, kilang tayar seperti Falken, Dunlop, Toyo dan Bridgestone telah membekal tayar yang baik kepada kedai tayar kereta di Setapak. Dengan ini, kedai tayar boleh menyediakan pelbagai pilihan tayar untuk memenuhi pemintaan dan keperluan pemilik kereta.

Secara ringkasnya, kedai tayar kereta boleh menyediakan pilihan tayar yang diperbuat dan dibekal oleh:

Selain itu, kedai tayar juga boleh membantu pemilik kereta untuk mendapatkan tayar yang diperbuat oleh kilang seperti Bridgestone. Oleh itu, pemilik kereta akan menyediakan pelbagai pilihan tayar kereta yang dibekal oleh kilang tayar yang berbeza.

Sebagai maklumat rujukan, kedai tayar telah menerima pemintaan tinggi untuk tayar Continental CC6 dan Michelin PS3. Hal ini kerana Continental CC6 merupakan tayar kereta yang popular dengan kelebihan dan tread yang unik. Dengan ini, tayar Continental CC6 boleh untuk meningkat keselesaan kereta dengan berkesan. Di samping itu, tayar Michelin PS3 pula popular dengan prestasi tayar yang menakjubkan.

Senarai Pilihan Tayar Kereta Sebagai Rujukan

Kedai tayar kereta di Setapak sentiasa menyediakan senarai pilihan tayar untuk pelanggan dan pemilik kereta. Dengan ini, pemilik kereta yang merancang untuk tukar tayar kereta mereka boleh merujuk senarai tayar itu.

Senarai harga tayar kereta merupakan senarai yang merangkum pelbagai pilihan tayar kereta. Biasanya, kedai tayar akan menyenaraikan tayar kereta yang selalu diperlukan oleh pemilik kereta. Tambahan lagi, senarai tayar kereta akan merangkumi jenama seperti Continental, Michelin, Goodyear dan lain-lain lagi. Sebagai maklumat rujukan, senarai tayar kereta yang berguna akan mempunyai maklumat tentang kod tayar. Hal ini kerana kod tayar yang berbeza mempunyai kos dan harga yang berbeza. Selain itu, tayar yang mempunyai kod yang beberbeza sesuai diguna oleh kereta dan rim yang tidak sama.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Continental CC6 dan Michelin PS3 merupakan tayar yang popular di dalam senarai pilihan tayar. Tambahan lagi, tayar saiz 14inch, 15inch dan 16inch merupakan tayar yang mempunyai pemintaan yang tinggi. Oleh itu, Kedai tayar kereta di Setapak akan sentiasa menyedia maklumat dan senarai yang sesuai dirujuk oleh pemilik kereta.

Tambahan lagi, kedai tayar kereta Setapak juga akan menyediakan senarai servis-servis seperti:

 • Balancing
 • Alignment
 • Tukar absorber
 • Pilihan rim alloy

Dengan ini, pemilik kereta boleh membuat perancangan dan kira anggaran kos dengan lebih senang.

Continental CC6 Di Kedai Tayar Kereta Setapak

Di Malaysia, tayar Continental CC6 telah menjadi tayar kereta yang sangat disukai oleh pemilik kereta. Sebagai maklumat rujukan, orang ramai suka tayar Continental CC6 kerana harga tayar CC6 adalah berpatutan. Meskipun tayar Continental CC6 mempunyai harga yang munasabah, prestasi tayar CC6 sangat meyakinkan. Oleh itu, banyak pemilik kereta akan mempertimbangkan tayar Continental CC6 dan sanggup bayar kos tayar CC6 kerana rasa lebih berlaloi. Disebabkan hal demikian, kedai tayar kereta Setapak telah membekal beberapa pilihan tayar CC6 untuk pemilik kereta.

Tayar Continental CC6 ini mempunyai tayar tread yang boleh meningkat kecekapan sistem handling. Sebagai maklumat rujukan, tayar Continental CC6 menjadi popular kerana groove tayar CC6. Apabila tayar berpusing di permukaan jalan, tread dan groove tayar CC6 yang unik boleh mengurangkan penjanaan bunyi bising. Tambahan lagi, groove Continental CC6 boleh mengelakkan gelombang bunyi daripada diarah masuk ke bahagian dalam kereta. Dengan ini, bahagian dalam kereta akan menjadi lebih senyap dan selesa.

Kedai tayar kereta Continental di Setapak

Tayar Michelin PS3

Kedai tayar kereta di Setapak telah menyediakan tayar Michelin PS3 sebagai pilihan tayar untuk pemilik kereta. Sebagai maklumat rujukan, tayar Michelin PS3 ini mempunyai harga yang lebih tinggi kalau dibanding dengan pilihan tayar lain. Tetapi tayar Michelin PS3 diperlu oleh pemilik kereta yang berharap mengguna tayar yang berprestasi tinggi.

Tayar Michelin PS3 ini merupakan salah satu tayar pilihan utama kilang buatan kereta seperti Mercedes, BMW dan Tesla. Hal ini kerana kualiti dan prestasi tayar kereta Michelin PS3 sangant menakjubkan. Sebagai maklumat rujukan, Michelin telah menggunakan formula campuran bahan dan getah untuk membuat tayar PS3. Dengan ini, cangkuman atau grip tayar Michelin PS3 telah menjadi sangat manakjubkan. Disebabkan hal demikian, tayar Michelin PS3 boleh membantu kereta meningkatkan grip dan prestasi handling di permukaan jalan yang basah dan kering. Tambahan lagi, jarak braking kereta akan dipendekkan kerana grip tayar PS3 yang tinggi. Di samping itu, tayar Michelin PS3 boleh memastikan keselesaan kereta sentiasa berada di tahap yang baik. Oleh itu, tayar Michelin PS3 telah menjadi pilihan tayar kereta yang popular di kedai tayar kereta Setapak.

Kedai tayar setapak bekal Michelin PS3

Tukar Tayar Perodua Myvi, Axia Dan Alza

Perkidmatan tukar tayar untuk Myvi, Axia dan Alza adalah servis yang penting di kedai tayar kereta Setapak. Salah satu sebab adalah kerana Perodua Myvi, Axia dan Alza merupakan kereta yang banyak digunakan di atas jalan raya. Oleh itu, pemintaan untuk servis tukar adalah tinggi untuk Myvi, Axia dan Alza.

Sebagai maklumat rujukan, Perodua Axia ialah kereta hatchback segment A yang praktikal dan tidak mahal. Manakala Perodua Myvi ialah kereta hatchback yang sangat sesuai diguna untuk penduan harian dan tahan lasak. Tambahan lagi, Perodua Myvi dan Axia tidak memerlukan kos yang tinggi untuk menjaga. Salah satu sebab ialah tayar yang biasa yang digunakan oleh Axia dan Myvi ialah tayar yang berkod 175/65R14. Disebab harga tayar 175/65R14 di pasaran agak rendah, kos maintenance dan tukar tayar Myvi dan Axia menjadi tidak tinggi.

Di samping itu, Perodua Alza dan sesetengah Perodua Myvi dan Axia akan mengguna tayar yang berkod 185/55R15. Hal ini kerana kebanyakan Perodua Alza mempunyai rim yang bersaiz 15 inch. Oleh itu, kedai tayar kereta di Setapak telah menyediakan pelbagai pilihan tayar yang berkod 185/55R15. Selain itu, kedai tayar juga boleh membantu Perodua Myvi, Axia, dan Alza yang ada rim alloy dan bersaiz beza untuk tukar tayar.

Tayar untuk Perodua Axia
Perodua Myvi dan kedai tayar

Servis Tukar Tayar Untuk Toyota Vios dan Honda City

Vios ialah kereta segment B buatan Toyota yang sangat popular di Malaysia. Hal ini kerana Toyota Vios tahan lasak dan harga jualan agak berpatutan. Oleh itu, pengguna kereta sangat menyukai Toyota Vios dan rasa sangat berbaloi untuk membeli Vios. Tambahan lagi, prestasi Toyota Vios sangat stabil dan sesuai dipandu di kawasan bandar dan luar bandar.

Di samping itu, Honda City juga merupakan kereta Segment B yang sangat popular di Malaysia. Tambahan lagi, jualan Honda City sangat tinggi di Malaysia. Hal ini kerana Honda City mempunyai enjin yang baik dan luaran yang cantik. Selain itu, harga jualan Honda City juga sangat berpatutan.

Disebabkan hal demikian, kita boleh jumpa banyak Honda City dan Toyota Vios di jalan raya. Oleh itu, kedai tayar kereta Setapak telah menyediakan banyak tayar yang sesuai digunakan oleh Vios dan City. Sebagai maklumat rujukan, model awal Honda City dan Toyota Vios sesuai mengguna tayar saiz 14 inch. Manakala. Vios dan Honda City berumur kurang daripada 10 tahun biasanya akan mengguna tayar saiz 15 inch. Di samping itu, Toyota dan Honda telah memasang rim saiz 16 inch untuk sesetengah model yang baru. Sebagai maklumat rujukan, pemilik kereta Vios dan City boleh merujuk dengan kedai tayar untuk mendapat maklumat lanjut tentang pilihan tayar yang sesuai. Hal ini kerana kedai tayar kereta Setapak sangat berpengalaman untuk tukar tayar Vios dan City.

tayar Continental CC6 untuk Honda City
Toyota Vios

Tukar Tayar MPV Seperti Serena, Estima Dan Velfire

Selain kereta jenis sedan, kedai tayar kereta Setapak juga menyediakan perkidmatan tukar tayar untuk MPV. Sebagai maklumat rujukan, Serena, Estima dan Velfire buatan kilang kereta Japan yang sangat popular di Malaysia. Oleh itu, kedai tayar kereta Setapak telah menyediakan beberapa jenis pilihan tayar untuk Serena, Estima dan Velfire.

Nissan Serena biasanya akan mengguna tayar saiz 15 inch kerana ada badan yang lebih kecil. Di samping itu, kebanyakan Estima akan mengguna tayar saiz 16 inch dan 17 inch. Selain itu, sesetengah Estima akan mengguna tayar saiz 18 inch. Manakala Velfire pula lebih sesuai mengguna tayar saiz 16 inch, 17 inch dan 18 inch.

Disebabkan Estima dan Velfire mempunyai pelbagai model dan rim yang berbeza, kedai tayar akan membantu pemilik MPV memilih tayar secara professional. Dengan ini, pemilik MPV boleh mengguna tayar yang sesuai untuk dipasang dengan rim MPV mereka.

MPV Nissan Serena
Toyota Estima MPV

Perkidmatan Kedai Tayar Kereta Di Setapak

Pemilik kereta boleh mendapat servis and perkidmatan yang berguna dan praktikal di kedai tayar kereta Setapak. Hal ini kerana kedai tayar kereta mempunyai mekanik dan juru alignment yang berpengalaman. Oleh itu, mekanik di kedai tayar boleh menjalankan kerja dan memberi servis dengan lebih professional. Sebagai maklumat rujukan, kedai tayar kereta telah menyediakan servis-servis seperti:

 • Memeriksa keadaan tayar kereta
 • Tukar tayar kereta
 • Balancing roda
 • Alignment roda
 • Meneliti keadaan absorber
 • Bekal dan pasang rim alloy ( Enkei, OZ Racing )

Balancing Roda Kereta Di Kedai Tayar Kereta Setapak

Perkidmatan balancing merupakan proses mendapat angka keberatan roda semasa berpusing dengan menggunakan mesin. Dengan ini, mekanik akan tahu berat roda di kiri dan kanan semasa tayar sedang berpusing. Jika terdapat perbezaan keberatan di antara kedua-dua roda, mekanik akan memasang pemberat untuk menyelaraskan keberatan roda.

Apabila roda kereta tengah berpusing, roda akan menjana daya emparan. Kalau keberatan roda di kiri dan kanan adalah tidak sama, daya emparan pun akan berbeza. Sebagai maklumat rujukan, daya emparan akan menyebabkan roda dan stering bergetar dengan satu frekuensi. Jika frekuensi getaran kedua-dua belah roda sampai satu tahap yang sama, stering kereta akan tiba-tiba bergetar dengan kuat. Disebabkan hal demikian, mekanik kedai tayar kereta Setapak akan buat balancing roda untuk mengelakkan masalah getaran yang serius.

Alignment Roda Kereta

Servis alignment ialah satu perkidmatan untuk menyelaraskan sudut camber, toe dan caster roda. Apabila roda berpusing dan bergerak di atas jalan untuk satu tempoh masa, sudut toe, camber dan caster mungkin akan bertukar. Oleh itu, handling kereta akan terjejas. Disebabkan hal demikian, kedai tayar kereta Setapak telah menyediakan servis alignment yang baik untuk kereta.

Apabila sudut toe, camber dan caster sudah lari, kereta, roda dan alignment akan mempunyai simptom seperti:

 • Steering sentiasa bias ke satu belah
 • Kereta akan understeer atau oversteer dengan serious
 • Tayar mempunyai kesan geseran yang pelik atau tidak serata
 • Handling kereta sentiasa mempunyai tindak balas atau getaran yang pelik

Jika pemandu rasa simptom-simptom seperti atas, pemilik kereta boleh hantar kereta ke kedai tayar untuk melaksanakan alignment roda.

Servis Memasang Absorber Di Kedai Tayar Kereta

Kedai tayar kereta Setapak juga akan memberikan servis untuk membaiki atau tukar dan pasang absorber. Jika absorber ada masalah atau kereta bergoyang dengan serius, mekanik akan memeriksa absorber kereta. Kalau keadaan absorber sudah menjadi tidak baik, kereta dan absorber akan mempunyai kesan dan masalah seperti:

 • Badan kereta bergoyang dengan lebih kuat
 • Absorber boleh menjana bunyi yang tidak normal
 • Terdapat kesan kebocoran minyak di bahagian absorber
 • Kedua-dua belah kereta mempunyai ketinggan yang tidak serata

Semasa kereta dihantar ke kedai tayar kerana ada simptom seperti atas, mekanik akan memeriksa bahagian absorber. Sebagai maklumat rujukan, mekanik boleh membaiki absorber dengan repair kalau mempunyai kerosakan yang tertentu. Di samping itu, kedai tayar kereta juga boleh membantu pemilik kereta untuk tukar dan pasang absorber kereta.

Simptom Apabila Keadaan Tayar Bermasalah

Jika tayar kereta bermasalah, kereta dan tayar kereta akan mempunyai masalah seperti di bawah:

 • Tayar akan menjadi nipis
 • kekurangan grip tayar
 • Kereta akan tergelincir dengan lebih senang
 • Jarak braking akan bertambah
 • Bunyi bising tayar akan bertambah

Kalau pemilik kereta rasa tayar dan kereta mempunyai simptom seperti atas, pemilik kereta akan rancang untuk tukar tayar kereta. Disebabkan itu, makanik di kedai tayar kereta Setapak akan menyediakan servis memeriksa tayar kereta dengan teliti. Kemudiannya, mekanik akan memberikan servis tukar kereta yang praktikal jikalau keadaan tayar kereta memang tidak baik.

Mendapat Senarai Harga Dan Sebut Harga Dari Kedai Tayar

Semasa pemilik kereta berada di kedai tayar, pemilik tayar boleh dapatkan senarai tayar sebagai rujukan.  Selain itu, pemilik kereta boleh menghubungi kedai tayar untuk mendapatkan senarai pilihan tayar melalui Whatsapp ataupun email. Dengan ini, pemilik kereta akan mengetahui pilihan tayar yang disediakan oleh kedai tayar kereta di Setapak. Kemudiannya, pemilik kereta boleh memilih tayar yang boleh memenuhi keperluan dan bujet yang disediakan.

Tambahan lagi, kedai tayar kereta yang jujur boleh menyediakan sebut harga untuk pemilik kereta yang sudah memilih tayar yang diperlukan. Dengan ini, kedua-dua pihak boleh mengelakkan masalah salah faham. Di samping itu, pemilik kereta akan memahami kos servis seperti alignment atau tukar absorber melalui sebut harga yang jelas. Sebagai maklumat rujukan, balancing biasanya merupakan servis percuma apabila tukar tayar roda di belah kiri dan kanan.