Kedai Tayar Wangsa Maju – Perkidmatan Tukar Tayar Kereta Yang Baik

Kedai Tayar Wangsa Maju yang memberikan servis tukar tayar

Tentang Kedai Tayar Wangsa Maju

Kedai Tayar Wangsa Maju selalu bersedia memberikan perkidmatan tayar yang baik di area Wangsa Maju. Dengan ini, pemilik kereta mempunyai lagi satu bengkel tayar untuk membaiki masalah tayar dan di Wangsa Maju. Tambahan lagi, pemilik kereta boleh datang ke kedai tayar untuk tukar tayar. Dengan ini, pemilik kereta dan pemandu kereta boleh memandu kereta dengan lebih selamat.

Selain perkidmatan tukar tayar, pemilik kereta juga boleh mengunjungi kedai tayar Wangsa Maju untuk tukar rim. Hal ini kerena, KedaiTayarPro ialah salah satu kedai tayar boleh membekal rim kepada pemilik kereta. Tambahan lagi, KedaiTayarPro akan membantu pemilik kereta memilih rim yang sesuai dengan kereta. Selain itu, Kedai Tayar PRO6000 juga akan memberi servis pemasangan rim dan tayar yang professional.

Servis Dan Perkidmatan Yang Disediakan Oleh Kedai Tayar

Apabila pemilik kereta mengunjungi KedaiTayarPro, mekanik tayar akan memberi perkidmatan dan servis seperti bawah:

  • Tukar Tayar Kereta
  • Memeriksa Keadaan Tayar
  • Memilih Rim Yang Sesuai
  • Menukar Rim Kereta

Dengan ini, kedai tayar Wangsa Maju ini boleh memberi kebanyakan penyelesaian masalah tayar kepada pemilik kereta. Tambahab lagi, KedaiTayarPro juga berupaya membantu pemilik kereta manaik taraf rim, tayar dan sistem suspension kereta.

Kanapa Menukar Tayar Kereta?

Salah satu sebab kereta perlu menukar tayar yang baru kerana tayar yang sedang digunakan sudah tidak baik. Apabila keadaan tayar sudah menjadi tidak baik, tayar itu tidak selamat digunakan. Hal ini kerana tayar kereta akan panjit dengan senang.

Secara ringkas, tayar yang tidak baik akan mempunyai dinding dan corak tayar yang nipis. Oleh itu, tayar ini akan senang bocor ataupun panjit kalau dikena hentaman ataupun tekanan yang kuat.

Selain itu, corak atau bunga tayar yang nipis akan membuat kereta tergelincir apabila permukaan jalan basah. Secara kesimpulan, tayar yang tidak baik tidak sesuai digunakan. Oleh itu, kereta perlu tukar tayar yang baru apabila tayar lama sudah tidak baik.

Pilihan Tayar Kereta Yang Dibekal

Di kedai tayar Wangsa Maju ini, pemilik kereta mempunyai pelbagai pilihan tayar. Hal ini kerana Malaysia mempunyai banyak pembekal tayar kereta. Oleh itu, KedaiTayarPro akan menyediakan beberapa jenis tayar dari jenama atau pembuat tayar yang berbeza. Dengan ini, pemilik kereta di Wangsa Maju boleh memilih tayar kereta yang diperlukan oleh mereka.

kedai tayar Goodyear dan Michelin wangsa maju

Senarai dibawah merupakan jenama tayar yang disediakan oleh KedaiTayarPro:

  • Dunlop
  • Michelin
  • Continental
  • Toyo
  • Falkan
  • Bridgestone

Cara Memilih Tayar Di Kedai Tayar Wangsa Maju

Setiap jenis tayar kereta mempunyai pilihan saiz yang berbeza. Hal ini kerana setiap rim kereta boleh dipasang dengan tayar yang berbeza. Oleh itu, kebanyak kilang tayar akan membekal tayar sama model yang mempunyai saiz, ketebalan dan kelebaran yang berbeza. Disebabkan hal demikian, kedai tayar Wang Maju ini akan membantu pemilik kereta memilih tayar yang sesuai. Secara ringkasnya, pemilik kereta boleh memilih tayar mengikut saiz tayar yang ditulis di tayar lama. Selain itu, pemilik kereta boleh memilih tayar mempunyai diameter yang sama tetapi lebih lebar atau nipis.