Senarai Harga Tayar Kereta Murah Dari RM140 – Michelin, Continental, Falken, Goodyear, Toyo

Senaraiharga tayar kereta murah tahun 2021

Rujukan Tentang Senarai Harga Tayar Kereta Murah

Bengkel dan kedai tayar kereta akan sediakan dan kongsikan senarai harga tayar kereta yang murah dan berpatutan. Dengan ini, pemilik kereta boleh merujuk senarai harga tayar kereta dan rancangkan proses tukar tayar untuk kereta mereka. Sebagai maklumat rujukan, senarai harga tayar kereta yang disediakan oleh bengkel tayar kereta akan merangkumi pelbagai pilihan tayar. Oleh itu, pemilik kereta boleh mencari dan memilih tayar kereta yang sesuai dan digemari. Pada masa yang sama, pemilik kereta akan berupaya menganggarkan kos tukar tayar dengan pilihan tayar mereka selepas merujuk senarai harga tayar.

Tambahan lagi, sesetengah senarai tayar akan merangkumi pakej promosi yang mempunyai harga murah untuk jangka masa tertentu. Disebabkan itu, sesetengah pemilik kereta akan memilih pakej atau tayar yang lebih murah di dalam senarai harga tayar.

Pilihan Tayar Yang Disediakan Oleh Kedai Tayar

Kedai tayar kereta akan sediakan pilihan tayar yang biasanya digunakan oleh kereta di Malaysia. Tambahan lagi, bengkel kereta juga akan menyediakan senarai harga tayar kereta yang mempunyai tayar yang digemari orang ramai. Dengan ini, pemilik kereta boleh pilih tayar berdasarkan keperluan, kehendak, jenama, model, dan spesifikasi rim.

Sebagai maklumat rujukan, senarai harga tayar kereta akan mempunyai tayar yang diperbuat oleh kilang tayar seperti:

  • Michelin
  • Continental
  • Falken
  • Goodyear
  • Toyo

Setiap jenama tayar seperti atas mempunyai beberapa model tayar yang ada spesifikasi dan kelebihan tertentu. Contohnya, Tayar Continental mempunyai tayar CC6, UC6 dan model lain. Manakala tayar Michelin mempunyai tayar PS3, PS4 dan model tayar yang lain.

Sebagai maklumat rujukan, senarai tayar kereta akan merangkumi tayar yang mempunyai harga murah, serderhana dan premium. Dengan ini, pemilik kereta boleh buat pilihan tayar berdasarkan bujet. Di samping itu, pemilik kereta boleh bandingkan harga tayar dan juga kira kos anggaran tukar tayar.

Senarai harga tayar kereta murah untuk Toyo dan Continental

Senarai Rujukan Tentang Harga Tayar Kereta

Tayar Kereta Continental

Tayar Michelin

Goodyear

Falken

Toyo

Pemilik kereta boleh rujuk pilihan tayar berdasarkan jenama, kod tayar dan model tayar. Di samping itu, pemilik kereta boleh pilih tayar yang murah ataupun lebih premium di dalam senarai harga tayar.

Cara Mendapat Senarai Yang Ada Harga Tayar Kereta Murah

Pemilik kereta boleh mendapatkan senarai pilihan tayar daripada bengkel dan kedai tayar kereta. Sebagai maklumat rujukan, pemilik kereta boleh melawat atau menghubungi bengkel tayar melalui panggilan telefon atau Whatsapp. Pada masa yang sama, pemilik kereta boleh memberitahu bengkel tayar kereta pasal model kereta atau rim aftermarket. Tambahan lagi, pemilik kereta juga boleh menghantar gambar kereta, tayar asal dan rim untuk bengkel kereta. Dengan ini, pemilik

Senarai Pakej Tukar Tayar Yang Mempunyai Harga Promosi / Murah

Dalam tempoh tertentu, kedai tayar akan menyediakan senarai pakej servis tukar tayar dengan harga promosi yang murah. Contohnya, kedai tayar kereta pernah sediakan pakej promosi tukar tayar untuk sambutan Hari Raya. Disebabkan senarai promosi, pemilik kereta boleh tukar tayar kereta mereka dengan kos dan harga yang lebih murah.

Tayar Michelin PS3

Michelin adalah kilang dan pembekal tayar kereta yang popular dengan prestasi dan grip. Disebabkan itu, tayar Michelin PS3 adalah salah satu pilihan tayar yang popular di dalam senarai harga tayar kereta.

Harga tayar Michelin PS3 tidak murah jika dibanding dengan tayar lain di dalam senarai tayar. Tetapi, pemilik kereta masih mengemari tayar Michelin PS3. Hal ini kerana pengguna tayar Michelin faham kelebihan tayar PS3. Di samping itu, kebanyakan pemilik kereta pilihan tayar PS3 kerana yakin dengan prestasi tayar Michelin PS3.

Apabila berada di permukaan basah atau kasar, grip tayar Michelin PS3 adalah menakjubkan. Dengan ini, prestasi sistem handling kereta akan menjadi lebih cekap dan kereta akan menjadi lebih stabil. Tambahan lagi, jarak braking juga akan menjadi lebih singkat apabila grip tayar PS3 adalah kuat. Oleh itu, pemandu kereta rasa lebih yakin apabila kereta dipasang dengan tayar Michelin PS3.

Harga tayar kereta Michelin PS3

Tayar Kereta Continental CC6

Kedai tayar telah membekal tayar Continental CC6 sebagai pilihan tayar untuk pemilik kereta di area Gombak. Hal ini kerana pemintaan untuk tayar Continental CC6 adalah tinggi. Apabila pemilik kereta tengah pilih tayar untuk kereta mereka, tayar Continental CC6 merupakan pilihan yang popular.

Pemilik kereta akan memilih tayar Continental CC6 kerana tayar CC6 berupaya mengurangkan DB bunyi bising. Sebagai maklumat rujukan, bahagian tread tayar Continental CC6 mempunyai groove DB-eater yang unik. Disebabkan itu, kekuatan gelombang bunyi yang berada di bahagian tread akan dikurangkan. Dengan ini, DB bunyi bising akan menjadi lebih rendah dan bahagian dalaman kendaran akan menjadi lebih senyap.

Tambahan lagi, tayar Continental CC6 mempunyai corak tread “Harmonic Comfort Chambers”. Dengan ini, geseran dan mampatan udara di bahagian tread akan dikurangkan. Oleh itu, janaan bunyi bising akan dikurangkan apabila tayar Continental CC6 berpusing dan bergeser dengan permukaan jalan raya.

Di samping itu, tayar Continental CC6 mempunyai lapisan atau compound Harmonic Whisper. Disebabkan itu, tayar Continental CC6 akan menjadi lebih stabil apabila bergerak di permukaan yang kasar. Tambahan lagi, kos dan harga tayar kereta Continental CC6 adalah munasabah dan berpatutan. Oleh itu, tayar CC6 telah menjadi pilihan yang popular di senarai tayar yang disediakan oleh kedai tayar kereta di Gombak.

Senarai Harga Tayar Continental CC6

Servis Tukar Tayar Dengan Tayar Continental UC6

Senarai harga tayar kereta mempunyai tayar Continental UC6. Hal ini kerana tayar Continental UC6 adalah tayar yang sesuai digunakan oleh MPV dan SUV. Di samping itu, tayar Continental UC6 adalah sesuai dipadankan dengan rim yang berdiameter lebih besar seperti rim saiz 18inch dan 19inch.

Pemilik kereta pilih tayar Continental UC6 meskipun harga tayar UC6 tidak murah seperti tayar CC6. Hal ini kerana tayar Continental UC6 mempunyai beberapa kelebihan yang penting. Sebagai maklumat rujukan, tayar UC6 mempunyai compound Diamond Blend. Dengan ini, grip tayar UC6 adalah kuat di permukaan jalan raya. Tambahan lagi, tread bahagian tepi tayar Continental UC6 mempunyai chamber Diamond Edge. Disebabkan itu, tayar UC6 yang berkedaan baik boleh mengurangkan jarak braking.

Di samping itu, tayar Continental UC6 mempunyai groove Noise Break 2.0 di bahagina tread. Oleh itu, gelombang bunyi bising akan disekat dan kekuatan gelombang akan dikurangkan. Disebabkan, DB bunyi bising yang dijana apabila tayar bergeser dengan permukaan jalan akan dikurangkan. Dengan ini, penumpang akan rasa lebih selesa disebabkan bahagian dalam kereta akan menjadi lebih senyap.

Bekal Dan Pasang Tayar Goodyear

Tayar Goodyear Duraplus juga merupakan salah satu pilihan tayar yang lebih murah di dalam senarai harga tayar kereta. Meskipun harga tayar Goodyear DP adalah lebih murah dan munasabah, mutu dan prestasi tayar Goodyear DP adalah baik. Oleh itu, banyak pemilik akan pilih tayar Goodyear DP untuk kereta mereka jika kereta perlu tukar tayar baru.

Di samping itu, tayar Goodyear Assurance Triplemax 2 ( ATM2 ) adalah tayar yang digemari peminat Goodyear. Hal ini kerana tayar Goodyear ATM2 ini diperbuat dengan bahan campuran dan getah yang boleh meningkatkan grip tayar. Dengan ini, prestasi tayar Goodyear ATM2 di permukaan kering dan basah adalah stabil dan memuaskan.

Tambahan lagi, tayar Goodyear ATM2 mempunyai corak tread and lapisan compound yang boleh kurangkan DB bunyi bising. Disebabkan itu, bahagian dalaman kereta akan menjadi lebih selesa disebabkan DB bunyi tayar yang rendah.

Tayar Goodyear Duraplus

Senarai Harga Tayar Kereta Goodyear Duraplus Yang Murah

Goodyear telah membekal tayar kereta Duraplus dengan kos dan harga yang lebih murah dan munasabah. Oleh itu, bengkel tayar kereta telah sediakan tayar Duraplus untuk pemilik kereta yang berharap kurangkan beban semasa tukar tayar. Apabila hendak rujuk harga tayar kereta Goodyear Duraplus, pemilik kereta akan menghubungi bengkel kereta untuk memperolehi senarai tayar.

Maklumat Tentang Tayar Kereta Falken

Senarai harga tayar kereta ada sediakan tayar Falken SINCERA dan AZENIS untuk pemilik kereta yang menyukai tayar Falken. Sebagai maklumat rujukan, tayar Falken SINCERA adalah salah satu model tayar kereta Falken yang popular. Hal ini kerana Falken SINCERA telah membuat tayar SINCERA dengan pelbagai saiz, diameter dan kelebaran. Disebabkan itu, tayar Falken SINCERA sesuai dipandankan dengan pelbagai rim dan digunakan oleh kereta sedan, MPV dan juga SUV.

Tayar Falken AZENIS adalah tayar kereta yang sangat rigid dan mempunyai prestasi yang stabil. Hal ini kerana bahagian tepi tayar Falken AEZNIS mempunyai blok yang direka untuk menguatkan bahagian tread tayar. Tambahan lagi, Falken telah mengguna formula campuran aramid dan nylon untuk membuat tayar AZENIS. Disebabkan itu, grip tayar dan lateral grip tayar dipertingkatkan. Dengan ini, handling kereta akan menjadi lebih stabil apabila kereta masuk dan keluar selekoh.

Tambahan lagi, tayar Falken AZENIS boleh mencengkum permukaan jalan yang basah dengan baik. Dengan ini, prestasi tayar AZENIS di atas permukaan basah adalah sangat baik. Hal ini kerana Falken telah tambah garis tread yang mendalam dan lebar untuk aliran air yang lebih berkesan.

Di samping itu, Falken telah membekal tayar SINCERA dengan kos dan harga yang lebih berpatuatan. Disebabkan itu, bengkel tayar kereta boleh menyediakan senarai pakej promosi yang mempunyai harga lebih murah dengan membekal tayar SINCERA. Biasanya, pemilik kereta boleh mendapatkan maklumat tentang pakej promosi untuk servis tukar tayar dengan merujuk senarai pilihan tayar Falken.

Harga tayar kereta Falken Sincera

Tayar Toyo Proxes Di Dalam Senarai Harga Tayar Kereta

Pemilik kereta suka tayar Toyo Proxes kerana tayar Proxes mempunyai beberapa kelebihan yang sangat praktikal. Di samping itu, harga untuk sesetengah tayar kereta Toyo Proxes adalah murah dan munasabah. Disebabkan itu, bengkel tayar kereta telah tambah tayar Toyo Proxes di dalam senarai pilihan tayar untuk sedan, MPV dan SUV.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Toyo PROXES CR1 adalah tayar kereta yang popular kerana tayar ini boleh memastikan keselesaan dan kualiti. Oleh itu, pemilik sedan, MPV dan SUV akan pilih tayar Toyo PROXES CR1 untuk meningkatkan keselesaan kenderaan. Hal ini kerana tayar PROXES CR1 mempunyai tread dan compound yang boleh mengurangkan kekuatan gelombang bunyi bising.

Di samping itu, tayar Toyo PROXES CR1 mempunyai groove dan corak tread yang boleh mempertingkatkan aliran air. Disebabkan hal demikian, prestasi tayar PROXES CR1 di permukaan basah adalan memuaskan. Tambahan lagi, tayar mempunyai corak tread Multi-wave Sipes dan Triple Taper. Dengan ini, dinding dan bahagian tread tayar Toyo PROXES CR1 adalah kuat dan tahan lasak. Dengan ini, tayar PROXES CR1 boleh mengelakkan masalah kesan geseran yang tidak serata. Hal ini juga telah meningkatkan jangka hayat tayar Toyo PROXES CR1.

Jika berharap mendapat maklumat tentang harga tayar kereta PROXES CR1, pemilik kereta boleh menghubungi bengkel tayar kereta. Pada masa yang sama, pemilik kereta boleh membekal maklumat tentang model kereta dan rim kereta. Dengan ini, bengkel kereta yang mahir bekal tayar Toyo boleh cadangkan tayar Toyo PROXES CR1 yang mempunyai saiz dan kod yang sesuai. 

Harga tayar kereta Toyo Proxes CR1

Perkidmatan Tukar Tayar Kereta Sedan Dan Hatchback

Kedai tayar kereta mahir memberikan servis tukar tayar untuk kereta sedan dan hatchback. Hal ini kerana kereta sedan dan hatchback merupakan jenis kenderaan yang banyak digunakan di atas jalan raya. Sebagai contoh, kereta sedan adalah kereta seperti Vios, Civid, City, Saga, Bezza, Camry, BMW F30, E90 dan lain-lain lagi. Manakala Perodua Myvi, Axia, Proton Iriz, Honda Jazz adalah kereta jenis hatchback.

Sebagai maklumat rujukan, kedai tayar kereta akan sediakan senarai harga tayar untuk pelanggan dan pemilik rujukan. Hal ini kerana senarai pilihan tayar adalah maklumat rujukan yang penting untuk pemilik kereta sedan dan hatchback. Semasa tayar kereta sudah nipis atau bermasalah, pemilik kereta akan buat perancangan untuk tukar tayar. Oleh itu, pemilik kereta memerlukan maklumat rujukan seperti senarai harga tayar kereta dan pakej promosi. Dengan ini, pemilik kereta boleh mengetahui pilihan tayar dan harga tayar sama ada murah atau premium. Pada masa yang sama, pemilik kereta sedan dan hatchback boleh kira kos anggaran dengan lebih senang.

Toyota Vios
Honda Civic

Servis Tukar Tayar MPV Dan SUV

Bengkel tayar kereta yang mahir dengan perkidmatan tukar tayar MPV dan SUV akan sediakan senarai harga tayar. Dengan ini, pemilik MPV dan SUV boleh rujuk senarai pilihan tayar dan pilih tayar yang disukai.

Kebanyakan MPV dan SUV seperti CX-5, X70, Estima dan Vellfire akan mempunyai rim yang lebih besar. Hal ini kerana keberatan MPV dan SUV adalah lebih tinggi. Oleh itu, bengkel tayar akan cadangkan tayar yang lebih sesuai jika mengetahui kenderaan pelanggan adalah MPV atau SUV.

Sebagai maklumat rujukan, senarai harga tayar kereta yang disediakan untuk MPV dan SUV merangkumi tayar yang dibekal oleh:

  • Michelin
  • Continental
  • Falken
  • Toyo
  • Goodyear

Kilang tayar dan pembekal tayar seperti atas telah membuat tayar yang sangat sesuai diguna oleh MPV dan SUV. Disebabkan itu, kebanyakan pemilik MPV dan SUV yakin dengan tayar kereta yang diperbuat oleh kilang seperti senarai atas.

Toyota EStima MPV

Proses Tukar Tayar Kereta

Jika treat tayar sudah nipis ataupun keadaan tayar kereta sudah tidak baik, perancangan tukar tayar akan dijalankan. Semasa rancang untuk tukar tayar, pemilik kereta akan rujuk senarai harga tayar yang ada tayar murah dan premium. Dengan ini, pemilik kereta akan pilih tayar yang diperlukan. Sementara itu, kedai tayar yang mahir tukar tayar kereta akan sediakan bantuan untuk pilih tayar yang sesuai.

Apabila tayar sudah dipilih, mekanik akan mula mengeluarkan roda dari badan kereta. Selepas itu, tayar dan rim kereta akan diasingkan dengan menggunakan mesin di dalam kedai tayar. Kemudiannya, mekanik akan pasang tayar yang dipilih dengan rim kereta. Pada masa itu, proses balancing akan dijalankan. Jika jisim atau keberatan roda tidak seimbang, pemberat akan ditambahkan. Dengan ini, masalah getara roda kereta dan stereng akan dikurangkan.

Selepas tayar baru siap dipasang, mekanik akan pasang balik roda kereta. Pada masa yang sama, makanik akan pump angin ke dalam tayar dan juga memeriksa tekanan tayar. Apabila proses tukar siap dijalankan, pemilik kereta dan mekanik akan memeriksa keadaan tayar yang baru. Jika keadaan tayar dan sistem handling kereta adalah baik, pemilik kereta akan memandu kereta balik ke rumah.

Kepentingan Servis Balancing Roda Kereta

Balancing roda adalah satu servis untuk menyelesaikan atau mengelakkan masalah roda dan stereng bergetar. Sebagai maklumat rujukan, balancing dijalankan dengan menggunakan mesin. Semasa mesin memutar roda untuk berpusing, mesin akan mengesan kesimbangan berat roda. Hal ini kerana keberatan atau jisim roda akan menukar menjadi daya emparan. Jika keberatan roda adalah tidak seimbang, getaran akan berlaku semasa roda sedang berpusing. Oleh itu, mekanik akan tambah pemberat jika mesin mengesan keberatan roda adalah tidak seimbang.

Perkidmatan Alignment

Alignment merupakan perkidmatan yang professional untuk menyelaraskan sudut toe, chamber dan caster roda. Dengan ini, sistem handling kereta akan menjadi lebih cekap. Di samping itu, alignment adalah cara penyelesaian untuk masalah roda bias ke satu belah. Tambahan lagi, alignment boleh mengelakkan masalah geseran tayar yang tidak seimbang.

Cara Memilih Tayar Kereta Di Senarai Harga Tayar

Tayar kereta akan dipilih dengan merujuk kod tayar dan spesifikasi rim kereta. Hal ini kerana setiap rim yang berbeza akan dipadankan dengan tayar kereta yang mempunyai kod yang sesuai. Di samping itu, pemilik kereta juga akan memilih tayar berdasarkan keperluan, kelebihan tayar, harga tayar dan jenama. Oleh itu, senarai harga tayar kereta akan merangkumi pelbagai pilihan jenama, saiz dan kod yang mempunyai harga murah, sederhana dan premium.

Kod Tayar Kereta

Kod tayar mempunyai maklmat tentang kelebaran, aspek ratio ( ketebalan ), dan diameter tayar. Dengan ini, pemilik kereta dan bengkel tayar boleh padankan tayar dan rim berdasar kod dan spesifikasi rim.