Harga Tayar Continental CC6 – Senarai Harga Tayar Kereta Di KL Selangor

Harga tayar Continental CC6 dan senarai harga tayar kereta

Senarai Harga Tayar Continental CC6

Senarai harga tayar Continental CC6 adalah baik untuk dirujuk oleh pemilik kereta seperti : Myvi, Axia, Alza, Vios, City, BRV, Serena dan Estima. Hal ini kerana Continental telah membekal tayar CC6 yang mempunyai pilihan diameter seperti 13, 14, 15 dan 16 inch. Oleh itu, Kedai tayar Nioz telah menyediakan senarai tayar yang merangkumi harga tayar Continental CC6. Dengan ini, pemilik kereta boleh merujuk senarai harga tayar Continental CC6. Kemudian, pemilik kereta boleh menganggar kos dan harga tukar tayar dengan tayar Continental CC6.

Continental telah membuat series tayar CC6 yang merangkumi pelbagai saiz dan tayar kod. Oleh itu, tayar Continental CC6 terdapat banyak pilihan saiz. Dengan ini, pemilik kereta boleh memilih tayar Continental CC6 yang mempunyai harga dan kod yang sesuai dengan bujet dan rim kereta.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Continental CC6 ialah tayar yang popular dan disukai orang ramai di Malaysia. Hal ini kerana tayar Continental CC6 mempunyai kelebihan, kegunaan dan sifat yang bersesesuaian dengan keadaan jalan raya. Selain itu, tayar Continental CC6 boleh memenuhi keperluan kebanyak pemandu dan pemilik kereta di Malaysia. Tambahan lagi, tayar Continental CC6 ini mempunyai harga yang munasabah apabila mengambil kira mutu dan prestasi tayar CC6.

Senarai harga tayar Continental CC6 boleh dirujuk di bawah:

 •  senarai tayar Contiental CC6 dan tayar kod

** Selain tayar kod seperti atas, pemilik kereta boleh menghubungi kedai tayar untuk membuat pertanyaan tentang tayar kod yang lain. Hal ini kerana tayar CC6 mempunyai kod yang lain untuk memenuhi rim yang lain.

Harga tayar dan pilihan tayar Continental CC6

Cara Memilih Tayar Kereta Dan Rujuk Tayar Kod

Pilihan tayar kereta boleh dibuat dengan merujuk spesifikasi rim. Hal ini kerana tayar akan dipasang dengan rim. Oleh itu, pemilik kereta dan kedai tayar akan memilih tayar kereta yang sesuai dipasang dengan rim kereta.

Sebagai maklumat rujukan, rim kereta yang berbeza memerlukan tayar saiz dan kod yang berbeza. Secara ringkasnya, pilihan tayar kereta tidak boleh cuma dibuat dengan merujuk jenama kereta. Hal ini kerana kereta yang berjenama sama tetapi diperbuat pada masa yang berbeza mungkin mempunyai rim yang berbeza.

Semasa memilih tayar kereta, proses pilihan tayar boleh dibuat dengan merujuk tayar kod. Sebagai maklumat rujukan, maklumat tentang tayar kod boleh didapati di dinding tayar. Oleh itu, pemilik kereta boleh merujuk tayar kod di dinding tayar lama jika tidak tahu tayar kod yang sesuai. Selepas itu, pemilik kereta boleh mencari dan memilih tayar yang sesuai di senarai harga tayar Continental CC6.

Pilihan Tayar CC6 Untuk Rim Aftermarket

Jika kereta mempunyai rim yang baru, rim itu mungkin akan mempunyai spesifikasi yang berlainan. Oleh itu, pemilik kereta dan kedai tayar kereta boleh memilih tayar selepas berkomunikasi. Hal ini kerana kedai tayar kereta mempunyai pengalaman dan data rujuk untuk memilih tayar yang lebih sesuai. Selain itu, rim alloy aluminum aftermarket yang baru biasanya akan mempunyai manual spesifikasi. Dengan ini, pemilik kereta dan kedai tayar kereta akan mengetahui tayar-tayar kod yang sesuai dengan rim baru ini.

Tambahan lagi, rim kereta biasanya boleh dipasang dengan tayar yang berlainan saiz asal diameter adalah sama. Sebagai contoh, rim 15inch mungkin boleh dipasang dengan tayar yang mempunyai kelebaran di lingkungan 175mm-185mm. Selain itu, rim kereta juga boleh dipasang tayar yang lebih tebal atau nipis. Oleh itu, kedai tayar kereta akan memberikan cadangan dan maklumat rujukan untuk cara upgrade tayar. Sebagai maklumat tambahan, kedua-dua belah kiri dan kanan mesti mempunyai tayar yang bersaiz sama. Secara ringkasnya, kedua-dua belah tayar kereta perlu ditukar apabila hendak naik taraf saiz tayar. Dengan ini, handling kereta baru akan stabil dan mengurangkan masalah getaran.

Kilang Tayar Continental

Continental ialah kilang tayar German yang popular dan mempunyai reputasi yang baik. Sebagai maklumat rujukan, kilang tayar Continental sudah beroperasi lebih 100 tahun. Pada tahun 2021, kilang tayar Continental akan meriah sambutan umur 150 tahun. Disebabkan waktu operasi yang panjang, kilang tayar Continental mempunyai pengalaman, ilmu, fasiliti dan teknologi untuk membuat tayar yang bermutu tinggi.

Kilang Continental tayar telah membekal beberapa jenis tayar yang baik dan diminati orang ramai di Malaysia. Sebagai maklumat rujukan, kategori atau jenis tayar tayar di bawah ialah tayar Continental yang popular.

 • 1. Tayar Continental CC6
 • 2. Tayar Continental UC6

Tayar Contiental CC6 menjadi popular kerana tayar ini boleh memastikan keselesaan kereta adalah memuaskan. Tambahan lagi, Continental telah menetapkan harga tayar Continental CC6 yang lebih berpatutan dan senang ditanggung oleh pengguna.

Manakala tayar Continental UC6 pula lebih mementingkan prestasi handling. Oleh itu, tayar Continental UC6 diperbuat untuk memenuhi keperluan pemandu yang memerlukan tayar berprestasi tinggi. Selain itu, kategori tayar Continental UC6 mempunyai tayar yang berdiameter lebih besar. Oleh itu, kereta segment C, MPV dan SUV boleh mengguna tayar Continental UC6.

Pilihan Tayar Continental CC6

Semasa merujuk senarai harga tayar Continental CC6, kita akan nampak pelbagai tayar kod dan saiz. Hal ini kerana Continental telah membuat pelbagai tayar CC6 untuk dipasang dengan rim yang berlainan. Sebagai maklumat rujukan, tayar kereta jenis CC6 mempunyai pilihan tayar yang bersaiz 13, 14, 15 dan 16 inch. Manakala setiap kategori tayar diameter mempunyai pelbagai pilihan aspect ratio dan kelebaran. Disebabkan itu, tayar Continental CC6 barulah boleh dipasang dengan rim-rim kereta yang berlainan.

Kelebihan tayar kereta Continental CC6

Kelebihan Tayar Continental CC6

Tayar Continental CC6 menjadi tayar pilihan utama yang akan dipertimbangkan oleh kebanyak pemilik kereta kerana kelebihan unik tayar CC6. Secara ringkasnya, Continental telah menambahkan beberapa ciri dan kelebihan untuk menjadikan tayar CC6 sebagai tayar yang sangat sesuai diguna di Malaysia.

Groove Tayar ( Noise Breaker)

Salah satu sebab tayar Continental CC6 disukai orang ramai kerana tayar CC6 ada groove (Noise breaker). Sebagai maklumat rujukan, groove ( noise breaker ) ini boleh mengurangkan gelombang bunyi bising. Dengan ini, DB bunyi bising akan menjadi lebih rendah dan tidak boleh didengar dengan jelas di dalam kereta.

Apabila roda dan tayar sedang berpusing di permukaan jalan, bunyi akan dijanakan kerana sebab-sebab seperti:

 • Tayar bergeser dengan permukaan jalan
 • Pelepasan tekanan udara yang berada di antara tread tayar
 • Hentaman di antara batu-batan kecil dan tread tayar

Disebabkan hal demikian, Continental telah menambah groove di antara tread tayar CC6 untuk mengurangkan bunyi bising.

Tread ( Whisper Compound )

Semasa kereta bergerak di permukaan yang kasar, bunyi bising yang lebih kuat akan dijanakan. Hal ini disebabkan geseran dan hentakan di antara tread tayar dan permukaan jalan yang kasar. Oleh itu, tayar Continental CC6 mempunyai tread Whisper Compound untuk mengurangkan impak permukaan kasar. Tambahan lagi, tread Whicper Compound akan mengurangkan getaran yang disebabkan permukaan jalan yang kasar. Dengan ini, bunyi bising akan dikurangkan dan tayar akan berpusing dengan janaan getaran yang lebih sikit. Disebabkan itu, penumpang akan rasa lebih selesa di dalam kereta yang mempunyai tayar Continental CC6.

Chamber ( Harmonic Comfort )

Tayar Continental CC6 mempunyai Harmonic Comfort Chamber di bahagian tread tayar. Secara ringkasnya, chamber ini akan mengurang kekuatan gelombang bunyi bising. Hal ini kerana chamber Harmonic Comfort akan mengurangkan gerakan udara dan tekanan udara di bahagian tread tayar CC6. Dengan ini, gelombang bunyi bising yang kekurangan kekuatan untuk bergerak ke arah bahagian dalam kereta. Oleh itu, bahagian dalam kereta akan menjadi lebih senyap dan selesa.

Kos Dan Harga Tayar Continental CC6 Yang Berpatutan

Kebanyakan pemilik kereta akan sentiasa mempertimbangkan tayar Continental CC6 dulu disebabkan harga dan mutu tayar CC6. Apabila membandingkan kualiti dan prestasi tayar CC6 dengan tayar lain, harga tayar Continental CC6 adalah berpatutan. Hal ini kerana tayar CC6 mempunyai kelebihan dan kegunaan yang sangat baik. Manakala kos dan harga tayar Continental CC6 tidak terlampau tinggi. Disebabkan hal ini, tayar Continental CC6 sentiasa manjadi salah satu pilihan tayar yang diutamakan semasa merancang untuk tukar tayar.

Ketahanan Tinggi

Salah satu factor pemilik kereta pilih tayar CC6 kerana ketahanan dan jangka hayat tayar CC6. Sebagai maklumat rujukan, tayar CC6 diperbuat dengan campuran bahan tambahan dan getah yang baik. Oleh itu, tayar CC6 mempunyai kandungan polymer dan ikatan sulphur yang kuat. Oleh itu, tread tayar CC6 tidak rosak dan menjadi nipis dengan cepat. Disebabkan itu, tayar CC6 merupakan tayar kereta yang tahan lasak.

Grip / Cengkaman Yang Baik

Tambahan lagi, pemilik kereta pilih tayar Continental CC6 kerana mempercayai prestasi tayar CC6. Hal ini kerana permukaan tread tayar CC6 mempunyai daya cengakaman atau Grip yang kuat. Oleh itu, tayar CC6 boleh meningkatkan prestasi handling kereta semasa berada di permukaan yang basah dan kering.

Tayar Continental CC6 175/65R14

Sebagai maklumat rujukan, tayar CC6 yang berkod 175/65R14 ialah tayar yang mempunyai pemintaan tinggi. Hal ini kerana tayar 175/65R14 ialah tayar yang sesuai dipasang dengan kebanyakan Perodua Axia dan Myvi yang mempunyai rim saiz 14 inch. Tambahan lagi, harga tayar Continental 175/65R14 biasanya akan bermula dari RM150 ke RM165. Oleh itu, banyak pemilik Myvi dan Axia mengguna tayar CC6 kerana harganya agak munasabah.

Selain itu, sesetengah Toyota Vios generasi I juga sesuai mengguna tayar 175/65R14. Oleh itu, tayar 175/65R14 akan disenarai di dalam senarai tayar kereta sebagai pilihan yang popular.

Tayar Kereta Perodua Myvi Dan Axia

Myvi dan Axia merupakan kereta Perodua yang banyak dijual di Malaysia. Hal ini kerana Perodua Myvi dan Axia adalah kereta yang tahan lasak dan praktikal diguna sebagai kereta kereta panduan harian. Tambahan lagi, harga jualan dan kos maintenance Perodua Myvi dan Axia agak rendah dan tidak terlalu membebankan. Oleh itu, kita boleh menjumpai banyak Perodua Axia dan Myvi di atas jalan raya.

Disebabkan Perodua Axia dan Myvi ialah kereta yang selalu dipandu, tayar Axia dan Myvi akan menjadi nipis dengan lebih senang. Oleh itu, pemintaan untuk tukar tayar baru di kalang pemilik Axia dan Myvi adalah tinggi. Disebabkan hal demikian, kedai tayar Nioz telah merangkumi tayar CC6 175/65R14 dan 185/65R14 di dalam senarai tayar. Dengan ini, pemilik Axia dan Myvi boleh merujuk harga tayar Continental CC6 di dalam senarai pilihan tayar.

Sebagai maklumat rujukan, Perodua Axia dan Myvi ialah kereta hatchback yang biasanya ada rim yang saiz 14 inch. Oleh itu, pemilik Axia dan Myvi boleh pilih tayar di senarai tayar kereta dengan merujuk tayar kod 175/65R14. Hal ini kerana Perodua telah memasang rim stok saiz 14inch untuk Axia dan Myvi yang sesuai mengguna tayar 175/65R14.

Di samping itu, sesetengah Perodua Myvi baru iaitu model M800 dan Perodua Axia Style pula mempunyai rim saiz 15inch. Disebabkan ada rim 15inch, Myvi dan Axia model itu akan mengguna tayar 15inch yang berkod 185/55R15.

harga tayar Continental CC6 175/65R14 untuk Perodua Axia
Perodua Myvi 14inch tyre price and tyre change service

Pilihan Tayar Untuk Toyota Vios Dan Honda City

Di dalam kategori segment-B, Toyota Vios dan Honda City adalah pilihan kereta yang popular. Sebagai maklumat rujukan, Toyota Vios dan Honda City adalah kereta yang tahan lasak. Tambahan lagi, kos maintenance Toyota Vios dan Honda City agak berpatutan. Oleh itu, Vios dan City disukai orang ramai kerana kedua-dua kereta ini senang dijaga. Tambahan lagi, prestasi Vios dan juga City sangat stabil dan senang dipandu di kawasan bandar dan luar bandar. Oleh itu, banyak Honda City dan Toyota Vios boleh dijumpai di jalan raya.

Di Malaysia, model Toyota Vios mempunyai 2 generasi. Sebagai maklumat rujukan, Toyota Vios generasi 1 yang mempunyai enjin 1500cc biasanya ada rim 14 inch. Dengan ini, Toyota Vios Gen 1 ini lebih sesuai mengguna tayar 14 inch yang berkod 175/65R14.

Di samping itu, Toyota Vios generasi II model J akan diperuntuk rim 15inch. Manakala Toyota Vios generasi II model G dan E pula ada rim 16inch. Oleh itu, Toyota Vios generasi kedua akan mengguna tayar saiz 15inch yang mempunyai kod 175/65R14. Di samping itu, Vios generasi II model G dan E pula sesuai mengguna tayar berkod 195/50R16.

Honda City mempunyai lebih banyak generasi dan model di Malaysia. Oleh itu, pemilik City boleh merujuk senarai tayar kod di bawah sebagai maklumat rujukan. Jika sesetengah pemilik Honda City tidak pasti model City mereka, kedai tayar kereta akan memberi servis bantuan untuk memilih tayar.

Toyota Vios – Rujukan Tayar Kod

 • 1. 175/65R14 (Generasi 1)
 • 2. 185/60R15 (Generasi 2)
 • 3. 195/50R16 (Generasi 2)

Honda City – Rujukan Tayar Kod

 • 1. 185/65R14(GM2)
 • 2. 175/65R15(GN,GM6)
 • 3. 185/60R15(GN,GM6)
 • 4. 185/55R15(GD)
 • 5. 195/55R15(GM2)
 • 6. 185/55R16(GN,GM6)
Honda City
harga tayar Contiental CC6 untuk Toyota Vios

Saiz Tayar Honda Civic

Honda Civic ialah kereta Honda yang mempunyai luaran yang cantik dan prestasi enjin yang baik. Tambahan lagi, Honda Civic mempunyai model Type R yang berkuasa tinggi. Tambahan lagi, Honda Civic merupakan kereta sedan yang tahan lasak dan sesuai untuk panduan harian. Oleh itu, pemilik Civic akan memandu Civic ke tempat bekerja dan tempat untuk menjalan aktiviti harian.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Continental CC6 saiz 16 inch sesuai diguna oleh Civic yang mempunyai rim 16 inch. Manakala Honda Civic yang mempunyai rim saiz 17 inch pula sesuai mengguna tayar Continental UC6.

Senarai di bawah ialah maklumat rujukan tentang tayar kod untuk Honda Civic:

Honda Civic FC

 • 215/55R16
 • 215/50R17

Honda Civic FG

 • 205/55R16
 • 225/45R17

Honda Civic FD

 • 205/55R16
 • 215/45R17
 • 225/45R17

** Sila menghubungi kedai tayar untuk mendapat maklumat lanjut jika tidak pasti tayar kod yang sesuai. Hal ini kerana model Civic yang berbeza mungkin mempunyai rim yang berbeza. Tambahan lagi, kedai tayar kereta juga akan membantu pemilik Civic yang mempunyai rim aftermarket untuk memilih tayar yang lebih sesuai. Pada masa yang sama, kedai tayar boleh memberitahu pemilik Civic tentang harga dan kos guna tayar Continental CC6 atau UC6.

tyre change services in the tyre shop nearby setapak and wangsa maju
Honda Civic

MPV Dan Tayar CC6

Tayar Continental CC6 merupakan salah satu tayar yang sesuai digunakan oleh MPV. Hal ini kerana tayar Continental CC6 ialah tayar kereta yang direka untuk meningkatkan keselesaan kenderaan. Oleh itu, bahagian dalam MPV yang mengguna tayar Continental CC6 akan menjadi lebih senyap dan selesa. Tambahan lagi, harga tayar Continental CC6 tidak berada di paras yang tinggi. Disebabkan hal demikian, pemilik MPV akan mempertimbangkan tayar CC6 apabila merujuk senarai pilihan tayar kereta.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Continental CC6 adalah sesuai dipasang di MPV yang mempunyai rim saiz 15inch dan 16inch. Oleh itu, tayar CC6 telah menjadi pilihan tayar yang popular oleh MPV seperti bawah:

 • Nissan Serena
 • Perodua Alza
 • Honda BRV

Selain itu, MPV lain yang mempunyai rim saiz 15 dan 16 inch juga sesuai mengguna tayar CC6. Sebagai maklumat tambahan, sesetengah model MPV Honda dan Toyota di bawah mempunyai rim 15 atau 16inch.

 • 1. Toyota Estima
 • 2. Toyota Avanza
 • 3. Toyota Sienta
 • 4. Toyota Wish
 • 5. Honda Stream

** Di samping itu, tayar Continental UC6 pula sesuai digunakan oleh MPV yang mempunyai rim 17, 18 dan 19 inch.

MPV Toyota Estima
Kedai Tayar Continental Dan Nissan Serena

Alza Dan Tayar CC6

Perodua Alza ialah MPV buatan Perodua yang sangat praktikal. Hal ini kerana Perodua telah membuat Alza yang mempunyai kegunaan dan ciri yang boleh memenuhi keperluan keluarga di Malaysia. Tambahan lagi, Perodua telah menetap harga jualan Alza yang tidak membebankan pembeli. Oleh itu, banyak keluarga telah memilih Perodua Alza seperti MPV kegunaan keluarga.

Disebabkan Alza ialah MPV yang disediakan untuk keluarga, pemilik akan berharap Alza akan sentiasa selesa. Oleh itu, sesetengah pemilik Alza akan mempertimbangkan tayar CC6 keluaran Continental. Hal ini kerana tayar CC6 Continental berupaya mengurangkan suara bising dan kesan getaran. Disebabkan itu, tayar Continental CC6 menjadi pilihan penting apabila pemilik Alza merujuk senarai harga tayar.

Tayar kod seperti bawah boleh dirujuk semasa memilih tayar untuk Alza di senarai harga tayar Continental CC6.

 •  185/55R15 ( Saiz 15 inch )
MPV Perodua Alza

Nissan Serena Dan Tayar Continental CC6

MPV 7-seat seperti Nissan Serena mempunyai rim yang sesuai dipasang dengan tayar Continental CC6. Hal ini kerana kebanyakan Nissan Serena model  C26 dan C27 mempunyai rim saiz 15 inch atau 16 inch.

Tambahan lagi, tayar CC6 ialah tayar yang popular dengan bunyi bising yang berkurangan. Hal ini kerana tayar Continental CC6 mempunyai groove dan chamber yang boleh kurangkan DB suara bising. Selain itu, tayar CC6 mempunyai compound yang boleh mengurang getaran semasa MPV bergerak di permukaan kasar. Oleh itu, pemilik Serena lebin berminat untuk memilih tayar CC6 untuk meningkatkan keselesaan MPV. Dengan ini, penumpang di dalam Serena akan rasa lebih selesa dan kurang mendengar kebisingan tayar. Di samping itu, harga tayar Continental CC6 yang lebih berpatutan telah menarik perhatian pemilik Serena. Sebagai maklumat rujukan, senarai di bawah adalah maklumat rujukan tentang tayar kod Serena C26/C27.

 • 195/65R15 ( C26/C27 )
 • 195/60R16 ( C26 )
 • 205/55R16 ( C27 )

Proses Tukar Tayar Dan Pasang Tayar CC6

Apabila pemilik kereta merancang untuk tukar tayar kereta, pemilik kereta akan mendapat senarai pilihan tayar. Oleh itu, kedai tayar akan menyediakan senarai harga tayar Continental CC6 untuk pemilik kereta yang meminati tayar CC6. Selepas pemilik kereta memilih tayar CC6 yang disukai, kedai tayar akan cadangkan tayar kod yang sesuai dan sediakan sebut harga.

Jika pemilik kereta setuju dengan cadangan dan sebut harga, kedai tayar akan mulakan kerja tukar tayar. Mula-mulanya, mekanik akan menggunakan lift untuk mengangkat naik kereta. Kemudian, mekanik akan mengeluarkan roda yang perlu tukar tayar baru. Selepas itu, mekanik akan mengguna mesin untuk keluarkan tayar lama dan pasang tayar Continental CC6 yang baru. Apabila siap pasang tayar CC6 dengan rim kereta, mekanik biasanya akan buat balancing roda.

Selepas balancing, mekanik akan pasang roda kereta balik ke bahagian hub roda dan axle. Kemudian, kedai tayar akan memeriksa kerja tukar tayar. Kalau pemilik kereta puas hati dengan servis, pemilik kereta akan membuat bayaran dan pandu kereta keluar dari bengkel tayar kereta.

Kenapa pemilik kereta menyukai tayar Continental CC6?

Secara rumusan, tayar Continental CC6 disukai orang ramai kerana ada ciri-ciri dan kelebihan seperti:

 • Tayar yang kurang menjana bunyi bising
 • Berupaya mengurangkan getaran kereta semasa kereta bergerak
 • Harga tayar Continental CC6 yang munasabah dan berpatutan
 • Pilihan saiz atau tayar kod yang sesuai diguna oleh kebanyak kereta
 • Grip tayar CC6 yang boleh memastikan prestasi handling kereta yang stabil

Selain kelebihan dan ciri seperti atas, sesetengah pemilik kereta pilih tayar CC6 kerana beryakin dengan reputasi Continental.

Senarai harga tayar kereta Continental CC6 untuk pemilik Kereta

Cara mendapat senarai harga tayar Continental CC6

Pemilik kereta yang berminat dengan pilihan dan harga tayar Continental CC6 boleh mendapat senarai tayar dengan:

 • Menghubungi kedai tayar Nioz ( Call / Whatsapp )
 • Mengunjungi kedai tayar kereta

Semasa Whatsapp kedai tayar, pemilik kereta boleh menulis model kereta dan hantar gambar kereta. Dengan ini, kedai tayar boleh memberitahu pemilik kereta tentang kod tayar dan saiz tayar yang sesuai. Selepas itu, pemilik kereta boleh merujuk harga tayar Continental CC6 di senarai tayar dengan mengguna kod. Kemudian, pemilik kereta boleh membanding harga tayar dengan pilihan tayar yang lain. Pada masa yang sama, pemilik kereta juga boleh merujuk harga di dalam senarai tayar CC6 untuk menganggar kos tukar tayar kereta.

Jika pemilik kereta membawa kereta mengunjungi kedai tayar, mekanik boleh menyediakan perkidmatan memeriksa keadaan tayar. Pada masa yang sama, kedai tayar akan meneyediakan senarai rujukan tentang pilihan tayar untuk pemilik kereta yang memerlukan maklumat rujukan.

Sebut Harga Dan Senarai Harga Tayar Continental CC6 Kedait tayar yang professional atau jujur akan menyediakan sebut harga untuk pemilik kereta. Mula-mulanya, pemilik kereta mintat tayar CC6 akan memilih tayar melalui senarai harga tayar Continental CC6. Selepas itu, sebut harga akan disediakan oleh kedai tayar kereta. Dengan ini, pemilik kereta boleh merujuk sebut harga untuk membuat keputusan. Sebagai maklumat tambahan, sebut harga boleh memain peranan untuk menjaga hak dan kepentingan pemilik kereta dan kedai tayar.