Tayar Falken 15 inch untuk Perodua Myvi – Kedai Tayar Setapak

Maklumat Tentang Tayar Falken 15 inch

Tayar Falken 15 inch merupaka tayar yang sesuai digunakan oleh Perodua Myvi. Oleh itu, sesetengah kedai tayar di Setapak akan membekal tayar Falken 15 inch untuk pemilik Myvi.

Sebagai maklumat rujukan, tayar Falken mendapat pemintaan daripada pemilik Myvi kerana tayar Falken tahan lasak. Tambahan lagi, kos atau harga tayar Falken berada di paras yang agak berpatutan. Disebabkan hal demikian, sesetengah pemilik Myvi teleh memilih untuk memasang tayar Falken untuk Myvi mereka.

Tayar Falken 15inch

Kedai Tayar Setapak Yang Membekal Tayar Falken

Pemilik Myvi boleh mencari tayar Falken di sesetengah kedai tayar di Setapak. Tambahan lagi, pemilik Myvi juga boleh terus mengunjung kedai tayar Falken di Setapak atau Kuala Lumpur. Hal ini kerana Falken telah membuka kedai tayar yang khas membekal tayar Falken di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Dengan ini, pemilik Myvi boleh mendapat tayar Falken dengan lebih senang. Selain itu, kedai tayar Falken merupakan kedai tayar kereta yang profesional dan berupaya memberikan servis yang baik. Disebabkan hal demikian, pemilik Myvi boleh sentiasa mengunjungi kedai tayar Falken apabila rasa tayar kereta sudah bermasalah.

Myvi dan Tayar 15 Inch

Perodua Myvi merupakan kereta yang sangat popular dan bermutu baik di Malaysia. Oleh itu, Perodua telah menjual banyak unit Myvi di Malaysia. Dengan ini, kita boleh nampak bnyak pemilik Myvi memandu Myvi sebagai kereta panduan harian mereka.

Selain itu, Myvi popular kerana harga jualan tidak mahal. Dengan ini, pemilik Myvi boleh membayar harga kereta tempatan yang berpatutan dan mendapat kereta yang direka oleh Daihatsu. Hal ini kerana kebanyakan bahagian mekenikal Myvi adalah direka dan diperbuat oleh Daihatsu ataupun Toyota.

Myvi 15inch tayar
Tayar Falken Untuk Perodua Myvi

Kenapa Pemilik Myvi Memilih Tayar Falken?

Banyak pemilik Myvi rasa gembira dengan keupayaan dan mutu tayar Falken. Oleh itu, banyak pemilik Myvi telah memasang tayar Falken kepada Myvi mereka apabila tukar tayar di Kedai tayar. Hal kerana kilang tayar Falken mempunyai teknologi untuk mereka dan membuat tayar 15 inch untuk keggunaan Myvi. Disebabkan tayar Falken tahan lasak dan memberi cengkaman yang baik, pemilik Myvi telah memilih tayar Falken 15 inch.

Cara memilih Tayar Falken yang sesuai untuk Myvi

Falken mempunyai pelbagai jenis dan kelebaran pilihan untuk tayar berdiameter 15 inch. Oleh itu, pemilik Myvi perlu memilih tayar Falken 15 inch yang sesuai untuk rim Myvi mereka. Biasanya, rim Myvi sesuai dipasang dengan tayar 175/65R15 ataupun 185/55/R15.

Jika pemilik myvi tidak pasti cara pilih tayar, kedai tayar biasanya akan mencadangkan tayar yang sesuai digunakan Myvi. Disebabkan hal demikian, pemilik Myvi tidak perlu risau apabila tidak tahu tayar Falken saiz yang sesuai untuk rim Myvi mereka.

Menukar Tayar Apabila Tayar Sudah Nipis

Kalau tayar Myvi sudah menjadi nipis, pemilik Myvi akan menghantar Myvi mereka ke kedai tayar Setapak untuk tukar tayar. Hal ini kerana memandu kereta dengan tayar yang nipis adalah bahaya.

Jika tayar sudah nipis, corak tayar akan berkurang. Disebabkan hal demikian, tayar akan bergelincir jika permukaan basah dan penuh dengan air ataupun pasir.  Tambahan lagi, tayar nipis senang bocor jika tekanan tidak rata atau terkena hentaman tinggi.

Leave A Comment